top of page

Tehnologija u službi dermatologije

 

MALA ZVEZDA VELIKE MOĆI

 

Redovno čišćenje kože lica, kao deo naše svakodnevne make up rutine, ponekad nije dovoljno. Zahvaljujući tehničkim i tehnološkim dostignućima, dermatologiji je na raspolaganju niz aparatura uz čiju upotrebu je ovaj važan korak u nezi kože lica  doveden do savršenstva. Predstavljamo vam jedan takav čudesni aparat koji se koristi na Klinici Dr Kozarev

Agua care aparat, na prvi pogled, izgleda kao i većina aparata koje viđamo u kozmetičkim i dermatološkim ordinacijama. Međutim, njegove performanse i originalna tehnička rešenja čine ga pravom malom zvezdom među sličnim aparaturama, što „čišćenja kože lica“ u oku i praksi iskusnog dermatologa čini  - savršenim.

- Budući da je temeljno čišćenje lica preduslov za mnoge dalje tretmane – objašnjava dermatolog dr Jasmina Kozarev – bez koga se ne mogu postići željeni efekti, na našoj Klinici veliku pažnju poklanjamo tom prvom koraku. Ovaj aparat savršeno odstranjuje sve što sa lica treba ukloniti, što posle njegove upotrebe uvek dokumentujemo pacijentu : pokažemo mu depo – bočicu sa svim što je uklonjeno .Veoma često ,i pacijenti sa zaista negovanom kožom, ostanu iznenađeni.

 

Drugo što je za Aqua care bitno, jeste da on istovremeno i neguje kožu na vrlo poseban i efikasan način. Evo kako :

 

Kada je aparat podešen na peeling mode, nežnim pokretima se odstranjuje višak  sebum-a i sve nečistoće koje su u najvećem broju slučajeva uzročnici kasnijih komplikacija na koži. Uz pritisak od 478mmHg ,specijalnim hand piece-om, prelazi se detaljno po celom licu (isključuju se delikatne regije neposredno oko očiju)  i vrši sukcija svega lošeg sa površinskog sloja kože, ali i iz pora. Praktično se „usisavaju“ sva nečistoća, višak sebuma i mrtve ćelije. Posebna tečnost,  Piling solution, koji se postavlja u aparat, sadrži  prirodne sastojke koji  pomažu ovaj proces i tako preveniraju moguće komplikacije. Ovim tretmanom se na kraju  otvara put hidriranju , koje je za kožu od vitalnog značaja.

Kada se  aparat potom  podesi na drugi mode, deluje umirujuće. U ovoj fazi se koži obezbeđuju nutrijenti novom savremenom tehnologijom: vodom koja je galvanizovana  ubacuju se, pod pritiskom aktivne supstance, koje dovode do izbeljivanja, podizanja elastičnosti i skupljanja pora, duboko u kožu. Efekat? Koža blista iznutra!

U trećoj fazi, aparatom se vrši i vakuumska masaža. Kada se glava Aqua care aparata nasloni na kožu lica, pritisak stimuliše kapilare. Zahvaljujući ovom efektu, poboljšava se cirkulacija u koži lica, što rezultuje zdravom zategnutošću kože. Glava aparata, kojom se vrši direktan kontakt sa kožom, obložena je titanijumom ,što je čini  sigurnim izborom i za tretmane  veoma osetljivih tipova kože.

Zahvaljujući prirodnim i pažljivo izbranim sastojcima koji se koriste u aparatu, iritacija je svedena na minimum, a omekšavanje kože na maksimum. Takođe, pore se sužavaju, a koži se veoma efikasno vraćaju elastičnost, vlaga i vrši kompletna regeneracija.

To je tajna kako Aqua care  daruje licu mlađi izgled!

I da na kraju sumiramo -  upotrebom ovog aparata  dokazano se  postiže 11 efekata :

1.uklanjaju se miteseri

2.uklanjaju se akne

3.uklanja se nečistoća sa lica

4.uklanjaju se odumrle ćelije

5.poboljšava  se tekstura kože

6.obavlja se nežna eksfolijaciju

7. vrši  se kontinuirana vlažnost kože

8.vraća se suvoj koži vlažnost

9.poboljšava se ton kože lica

10.poboljšava se dubinski elastičnost kože

11.poboljšava se tekstura kože

bottom of page