top of page

Osnovno načelo koje dr Jasmina Kozarev sledi u estetskoj dermatologiji ,a naročito u anti age domenu, jeste da  ići „protiv prirode se ne može i ne treba“ !

Kao bića, naime, starimo na dva načina. Postoji  hronološko starenje, ono što se dešava u skladu sa našim godinama. Ovaj proces je podstaknut sa dve strane. S jedne - onim što naša genetika, a s druge -  načinom i stilom života. I postoji starenje uzrokovano spoljašnjim faktorima sredine u kojoj živimo.

Ozbiljna anti age  konsultacija u Klinici Dr Kozarev zato podrazumeva temeljno  prikupljanje informacija o tome kakav je milje života pacijenta, kakvo je njegovo opšte zdravstveno stanje, da li postoje neke bolesti koje će ubrzati proces starenja, da li nosi već neku bolest ili ima genetsku predispoziciju za neko oboljenje . Kada  procenjuje opštu starost organizma , dr Jasmina Kozarev to čini na osnovu više parametara. Uvek proverava  gustinu koštane mase, prohodnost i debljinu zida karotide zbog  potencijalne ateroskleroze, insulinsku rezistenciju... Tek kad sve to, zajedno sa hormonskim statusom i statusom minerala, dobije  i sklopi zaokruženu sliku,  pacijentu predočava na koji način će pristupiti rešavanju njegovog problema..

Znaci starenja se ,bez sumnje, prvo uočavaju na licu ,vratu ,dekolteu i šakama. Međutim, proces starenja obuhvata celo telo, što se često zaboravlja i zanemaruje.

Klinika Dr Kozarev u tom smislu  ima sveobuhvatan portfolio procedura  i tretmana iz domena estetske dermatologije kojima se ublažavaju i usporavaju procesi starenja kompletnog tela .

dermatolog beograd, uklanjanje mladeža, dermatolog, urasli nokat, skin laser treatment, akne, psorijaza lečenje, fleke na koži, bubuljice, lipoliza, laser anti ageing, dermatološka klinika, lifting lica
bottom of page