top of page

LABORATOIRE DR KOZAREV 

U sastavu Klinike Dr Kozarev nalazi se i in-house shop gde se mogu nabaviti  preparati medicinske dermokozmetike i anti age preparati   koje ekskluzivno  proizvodi Laboratoire Dr Kozarev.

LABORATOIRE DR KOZAREV

Dr Jasmina Kozarev je bila prva koja je na ovim prostorima počela da pravi preparat za tretman suve, ekcemski izmenjene kože. Ne samo da je postavila originalnu formulu, nego je i odredila izbor supstanci, način na koji krema treba da se umeša i kako da se upakuje. Antiekcem krema, kako je preparat dobio ime, fizički se  proizvodila u Laboratoire Dr Kozarev i za veoma kratko vreme pokazala svoju izuzetnu efikasnost u tretiranju suve, ekcemski izmenjene kože, o čemu svedoči podatak da se ova krema i danas proizvodi po neizmenjenoj formulaciji.

Od tada je prošlo više od 18 godina. Danas preparati iz Laboratoire Dr Kozarev obuhvataju dve linije proizvoda, koje počivaju na integrisanom znanju dr Jasmine Kozarev iz oblasti biologije, hemije, farmacije i medicine.

Obe  DK linije -  Health line i Anti age line - odlikuju vrhunski sastav ,prirodni  sastojci ,maksimalna koncentracija aktivnih supstanci, ekološko pakovanje i male serije.

dermatolog beograd, uklanjanje mladeža, dermatolog, urasli nokat, skin laser treatment, akne, psorijaza lečenje, fleke na koži, bubuljice, lipoliza, laser anti ageing, dermatološka klinika, lifting lica

FILOZOFIJA BRENDA

U postavljanju i pozicioniranju  DK brenda, dr Jasmina Kozarev sledi svetski trend  – primenu najnovijih naučna saznanja u upotrebi matičnih ćelija  i polipeptida u kozmetologiji.

PRINCIPI DK PREPARATA

Rad na kreiranju jednog dermokozmetičkog preparata ponekad traje i više godina, traži višestruka znanja , laboratorijska ispitivanja, saradnju sa drugim laboratorijama...Do onoga što na kraju dobijemo kao pacijenti ili potrošači u elegantnim bočicama, vodi dugotrajan put.

Ono što DK preparate čini posebnim jeste činjenica da oni nastaju u Laboratoire Dr Kozarev – što znači da nema, masovne proizvodnje, nema  velikih serija, zbog čega mogu sebi da priušte  vrhunski kvalitet. Upravo zbog toga DK jeste u pravom smislu reči „private label“ -  iza onoga  što se napravi u Laboratoire Dr Kozarev, stoji  medicinsko znanje, ogromno lekarsko  iskustvo, vrhunske komponente, proverene male serije, sertifikati, ISO standard i ime dr Jasmine Kozarev.

Za svaki svoj preparat Laboratoire Dr Kozarev  nabavlja vrhunske  komponente na istom mestu u Evropi kao i najveći dermokozmetički brendovi. Zbog održavanja kvaliteta proizvoda koristi isključivo ekološku ambalažu i staklo. Količina aktivnog principa koja se  inkorporira  u proizvod je maksimalna dozvoljena.

dermatolog beograd, uklanjanje mladeža, dermatolog, urasli nokat, skin laser treatment, akne, psorijaza lečenje, fleke na koži, bubuljice, lipoliza, laser anti ageing, dermatološka klinika, lifting lica

AMBALAŽA I PAKOVANJE

U izboru ambalaže i pakovanja, dr Jasmina Kozarev je sledila logiku: vrhunski kvalitet preparata mora biti upakovan u vrhunsku ambalažu. Dalje, ako proizvod ima  maksimalnu dozvoljenu količinu aktivnog principa  koji ne sme da oksidiše, onda on mora da bude u tzv.“airless“ pakovanju, koje sprečava da preparat  dođe u kontakt sa vazduhom. Time se  indirektno smanjuje i potreba za konzervacijom, odnosno smanjuje se količina neophodnog konzervansa u preparatu.

Konzervansi su  isključivo ekološki, što znači da nema  parabena i sličnih  komponenti . U želji da DK brend da i svoj ekološki doprinos, preparati su upakovani u specijalnu bocu koja u sebi  ima ekološku kesicu. Ona se prilikom ispumpavanja proizvoda skuplja, te je tako  iskoristljivost preparata iz pakovanja  98 %. I sve je reciklažno - nema ni jednog dela ambalaže koje ne može da ide u reciklažu. Ambalaža se zato nabavlja isključivo  iz Francuske, sa tržišta gde su eko-standardi na najvišem nivou.

dermatolog beograd, uklanjanje mladeža, dermatolog, urasli nokat, skin laser treatment, akne, psorijaza lečenje, fleke na koži, bubuljice, lipoliza, laser anti ageing, dermatološka klinika, lifting lica
bottom of page